21 december 2006

The Devil's Rejects (2005)

Het vervolg op House of 1000 Corpses van muzikant/regisseur Rob Zombie. Het eerste deel over de sadistische inteeltfamilie, met clown Captain Spaulding en heksige Mother Firefly als de pater en mater familias, heb ik 'filmdiarree' genoemd. Het was een aangename verrassing dat Zombie in dit deel toont dat hij het filmmaken beter onder de knie heeft gekregen.
De sequel begint met een vuurgevecht tussen de lokale politiemacht en de helse heikneuters die zich hebben verschanst op hun ranch. Sherriff John Quincy Wydell (gepast wrekerig gespeeld door Willliam Forsythe) heeft een oude rekening te vereffenen met de griezelfamilie omdat ze zijn broer hebben vermoord. Er volgt een kat-en-muis-spelletje waarin Zombie effectief het idioom van exploitatiefilms uit de jaren zeventig hanteert. Qua vorm is de film eigenlijk nog het meest geslaagd, uitgezonderd de schokkerige introductie en het slot waarin Zombie onnodig en nogal belachelijk koketteert met de "coolheid" van zijn diabolische protagonisten. Het scenario was ook beter geweest als niet om de zin het F-woord had gevallen.
Half geslaagd, maar stukken beter dan deel één. Met geestige knipoogjes voor filmfans, waaronder een leuke cameo van Robert Trebor (Salmoneus uit Xena) als Marx Brothers-deskundige.

Trailer The Devil's Rejects

Geen opmerkingen: