02 maart 2007

Dromen over Jupiter

Nog een maandje en mijn vertaling van Ted Simons Dreaming of Jupiter is afgerond. Op dit moment hobbel ik al bladerend achterop Teds motor door Aziƫ. De Engelse uitgave en Duitse vertaling verschijnen komende maand en Ted lijkt het inmiddels aardig druk te krijgen met zijn promotietoer. Eind juni komt hij ook naar de Lage Landen geronkt voor de promotie van de Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Sirene. Op de website Jupitalia kun je al zijn verrichtingen volgen.
Ik moet eerlijk zeggen dat je na het lezen van zijn klassieke motorreisboek Jupiter's Travels, en nu weer Dromen over Jupiter, zelf zin krijgt rond de wereld te crossen op een motor. Het mooie aan de reisboeken is toch dat je erin gaat geloven dat je het ook zou kunnen - zelfs al heb je nog nooit van je leven op een motor gereden.
Ted Simon vormde ook de inspiratiebron voor Long Way Round met acteurs Ewan McGregor en Charley Boorman. Beide motormuizen stappen dit jaar opnieuw op hun stalen ros voor een nieuwe serie. Voor zover ik weet is LWR in Nederland nooit op de buis verschenen, maar de eerste reeks is wel op DVD verkrijgbaar.

Trailer Long Way Round

Geen opmerkingen: