27 augustus 2007

Kula Shaker

Vorige week een heugelijke muziekrelease. Mijn favoriete band Kula Shaker is terug! Zes jaar na hun vorige cd is er opeens Strangefolk. Net gedownload van iTunes, weet niet of ik een volledige bespreking geef, wil 'm eerst laten inweken, maar het is goed om te horen dat ze eenzelfde stijl hebben behouden. Weer van die vintage catchy melodietjes met heerlijke teksten van Crispian Mills, zoals Second Sight (de eerste single van Strangefolk), het grappige Great Dictator (of the Free World), het prachtige Song of Love/Narayana met de kenmerkende psychedelische sound en zo'n mantrakoortje erin, het Bob Dylaneske Hurricane Season dat op z'n Shakers ontaardt in een sixties-feestje met orgel, scheurgitaar en koortjes. Blij dat ze terug zijn!

Op www.kulashaker.co.uk zijn een aantal nummers te horen (hoort automatisch af te spelen zodra je op de site komt). En vooruit... hieronder een ouder nummer, Great Hossanah, live bij Jools Holland:

1 opmerking:

Niek zei

Erg lekkere muziek op die website. Het YouTubelinkje in je blog wil bij mij even niet pakken, misschien een andere keer.